Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/landgoed/domains/vakantieboerderijfriesland.nl/public_html/includes/menu.inc).

Omgeving Gaasterland

Gaasterland (Gaasterlân)

Gaasterland hoort natuurlijk bij Friesland, maar toch ook weer niet. De zachte glooiingen, kliffen, uitgestrekte loofbossen pal aan de kust en verre vergezichten over het IJsselmeer doen on-Fries, soms zelfs on-Nederlands aan.

Net als de rest van de provincie heeft Gaasterland water en uitgestrekte weilanden, maar Gaasterland heeft ook houtsingels, intieme oude bossen, slingerende beekjes en zelfs kliffen. Er leven reeën, ganzen, dassen en in de Wyldemerk – een idyllische plas in de bossen – zoveel bijzondere libellen dat het tot Nederlands eerste officiële libellenreservaat is uitgeroepen.

Gaasterland wordt aan alle kanten door water omringd, dus zeilen, zwemmen en surfen kun je hier als de beste. Maar ook wandelend of op de fiets of vanaf een paardenrug is het gebied prachtig te verkennen. En overal zijn vogels. In de winter vooral ganzen, in de voor- en najaar heb je vanaf de dijk bij de Mokkebank goed zicht op trekkende kluten, kemphanen en lepelaars.

De innerlijke mens

Pannenkoekrestaurant Rijsterbosch 350 m
Hotel Jans 3-sterren restaurant 300 m
Restaurant Eigen Wies 300 m
Bistro Restaurant Mooi Gaasterland 150 m

 

Activiteiten

Golfclub 4 km
Manege 1 km
IJsselmeerstrand 1500 m
Ruiterpaden 200 m
Solex- en kanoverhuur 500 m
Boswandeling (Rijsterbos) 200 m
Sybrandy’s megaspeeltuin 350 m
Watersportgelegenheid 2 km
Hertenkamp 150 m
Jopie Huisman Museum 10 km
1 x per jaar Nationaal Concours Hippique Harich 2 km

 

Cultuur

Jopie Huisman Museum 10 km

1 x per jaar Nationaal Concours Hippique Harich

Skutsjesilen, Sneekweek

2 km

5-15km